Raziskava o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja

Za kakovosten in zdrav spanec je ustrezno ležišče ključnega pomena.

Zato smo pri Vitapurju to poletje izvedli raziskavo o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja. V raziskavi je sodelovalo 985 anketirancev, od tega je 26 prijavljenih dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati.

Raziskava razdeljena na 2 dela

Celotna raziskava spanja je razdeljena na 2 dela. Prvi del predstavlja anketo, ki smo jo izvedli med 985 Slovenci. Drugi del raziskave spanja pa je testiranje, kjer je izmed vseh 985 prijavljenih anketirancev, 26 Slovencev dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati. 

1. del raziskave: anketa o spanju Slovencev

V anketi, ki je potekala, smo Slovencem zastavili ključna vprašanja o spalnih navadah, ležišču, morebitnih težavah pri spanju.

Ključne ugotovitve raziskave o spanju Slovencev:

2. del raziskave: testiranje ležišč Hitex

Namen testiranja je bil ugotoviti, kako ležišča Hitex vplivajo na kakovost spanja, in dokazati, kakšen vpliv ima ležišče Hitex na povprečen srčni utrip med spanjem.

Testiranci so 1 teden merili svoj spanec na njihovem obstoječem ležišču, nato pa 2 tedna na novem ležišču Hitex oz. so na novem ležišču Hitex spali več kot 2875 ur. V testiranje testiranci niso dobili katerega koli ležišča Hitex, ampak ležišče prilagojeno njihovim spalnim navadam.

Celotno raziskavo smo izvedli s priznanim fizioterapevtom Matejem Čebokljem.

Ključni rezultati testiranja:

Fizioterapevtovo mnenje, kaj vpliva na spanec

Matej Čebokelj je mnenja, da na naš spanec vpliva kar nekaj negativnih dejavnikov. Eden izmed njih je lahko tudi ležišče. Če je ležišče neudobno, bo spanec nemiren. Če smo nemirni, pa je tudi srčni utrip višji. Na splošno je kakovosten spanec pomemben za regeneracijo vseh telesnih funkcij in organov, predvsem srca. Nizek srčni utrip ponoči je zelo pomemben, saj je srce mišica, ki potrebuje počitek. S kakovostnim spancem ji to omogočimo. 

Čebokelj je raziskavo o vplivu ležišča Hitex na kakovost spanja potrdil

Edina nova sprememba pri testiranju, ki so jo testiranci vnesli v svoje spalno okolje, je bilo novo ležišče Hitex, in na novih ležiščih se je več kot polovici srčni utrip tudi zmanjšal. To potrjuje, da ima ustrezno ležišče pozitiven vpliv na samo kakovost spanca in na samo telo. 

"Z raziskavo in testiranjem smo potrdili, da je ustrezno in kakovostno ležišče Hitex eden izmed ključnih dejavnikov za nižji srčni utrip in seveda s tem za boljši in mirnejši spanec."

Matej Čebokelj

Kdo je Matej Čebokelj?


Matej Čebokelj je višji fizioterapevt in OMMT (Cyiriax) terapevt.

Fizioterapevt je od leta 1998. Prvih 10 let svoje kariere je delal v Thermani Laško, kasneje pa tudi v športnih klubih. Sodeloval je s številnimi športnimi reprezentancami: HK Olimpija, RK Dol pri Hrastniku, RK Celje Pivovarna Laško, slovenska odbojkarska reprezentanca, slovenska alpska moška in ženska reprezentanca, nogometna reprezentanca, Rokometna zveza Slovenije.

Ukvarja se s travmatološkimi in ortopedskimi težavami gibalnega aparata. Med te težave spadajo tudi težave, ki zelo vplivajo na kakovost spanja, ker se v času spanja poslabšajo. Izvaja tudi zgodnjo in pozno rehabilitacijo po kirurških posegih.

Čebokelj danes deluje v okviru fizioterapije Fizio-Fit v Celju kot zasebni koncesionar in zasebni fizioterapevt.

Več informacij o testiranju, rezultatih in izjavah testirancev najdete na strani Rezultati testiranja.Bolje spi


AD Vita d.o.o.

Tovarniška 7b

Slovenske Konjice

 

www.vitapur.si

info@vitapur.si

03 292 79 90

Splošni pogoji


EU sklad

Ležišča Hitex. DOKAZANO boljše spanje.

Naše poslanstvo je, da vas zdrave in vitalne »spremljamo« skozi vsa življenjska obdobja, od rojstva, do pozne jeseni.

Z odgovornim pristopom do vašega zdravja skrbno izbiramo materiale in ustvarjamo tehnološko dovršena ležišča že 25 let. Največ pozornosti namenjamo prav vam, našim strankam, vašim potrebam in željam. Prisluhnemo vsaki vaši želji in poiščemo način, kako jo bomo v največji meri izpolnili.

Z vrhunskimi ležišči Hitex si omogočite popoln spanec in počitek telesa. Na ležiščih Hitex kar 85 % testirancev DOKAZANO boljše spi.

Raziskava spanja

Za kakovosten in zdrav spanec je ustrezno ležišče ključnega pomena.

To poletje smo pri Vitapurju izvedli raziskavo o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja. V raziskavi je sodelovalo 985 anketirancev, od tega je 26 prijavljenih dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati. Na rezultate raziskave.

Izmerjeno z urami

Partnerji projekta: