Rezultati 3-tedenskega testiranja

Namen testiranja je bil ugotoviti, kako ležišča Hitex vplivajo na kakovost spanja, in dokazati, kakšen vpliv ima ležišče Hitex na povprečen srčni utrip med spanjem.

Testiranci so 1 teden merili svoj spanec na njihovem obstoječem ležišču, nato pa 2 tedna na novem ležišču Hitex oz. so na novem ležišču Hitex spali več kot 2875 ur. V testiranje testiranci niso dobili katerega koli ležišča Hitex, ampak ležišče prilagojeno njihovim spalnim navadam.

Za zagotovitev natančnih in pravilnih podatkov smo meritve izvajali z merilnimi urami Polar. 

Celotno raziskavo smo izvedli s priznanim fizioterapevtom Matejem Čebokljem.

Ključni rezultati testiranja

Z raziskavo in testiranjem smo potrdili, da je ustrezno in kakovostno ležišče Hitex eden izmed ključnih dejavnikov za nižji srčni utrip in seveda s tem za boljši in mirnejši spanec.

Matej Čebokelj

Kdo je Matej Čebokelj?


Matej Čebokelj je višji fizioterapevt in OMMT (Cyiriax) terapevt.

Fizioterapevt je od leta 1998. Prvih 10 let svoje kariere je delal v Thermani Laško, kasneje pa tudi v športnih klubih. Sodeloval je s številnimi športnimi reprezentancami: HK Olimpija, RK Dol pri Hrastniku, RK Celje Pivovarna Laško, slovenska odbojkarska reprezentanca, slovenska alpska moška in ženska reprezentanca, nogometna reprezentanca, Rokometna zveza Slovenije.

Ukvarja se s travmatološkimi in ortopedskimi težavami gibalnega aparata. Med te težave spadajo tudi težave, ki zelo vplivajo na kakovost spanja, ker se v času spanja poslabšajo. Izvaja tudi zgodnjo in pozno rehabilitacijo po kirurških posegih.

Čebokelj danes deluje v okviru fizioterapije Fizio-Fit v Celju kot zasebni koncesionar in zasebni fizioterapevt.

Izjave testirancev

Ležišče iz lateksa Hitex Cottanic Lux Comfort je odlična izbira za popoln spanec. Prisegam na naravne materiale, in lateks je ta, ki mi daje tisti pristen občutek narave. Kar mi pri ležišču še posebej odgovarja, je dodatna piramidna struktura, ki mojemu telesu omogoča še večje prilagajanje in sproščujoč občutek nadstandardnega udobja. Kot samostojna psihoterapevtka, pisateljica, kolumnistka, predavateljica in mati 3 otrok je moj delovni dan izjemno pester in vsak dan izjemno raznolik. Zato je po napornem dnevu kakovostno ležišče ključnega pomena, ki poskrbi, da se moje telo regenerira, spočije in pripravi na nov dan. Z ležiščem Cottanic Lux Comfort je to enostavneje.

dr. Veronika Podgoršek
62,9
66
4,5

V primerjavi s starim ležiščem je novo ležišče Hitex ZEN perfektno. Dobro se prilagaja telesu in je tudi v vročih dneh na njem prijetno spati. Všeč mi je, ker je ležišče višje, in tako sedaj, ko sem že visoko noseča, z njega lažje vstajam. Zaradi nosečnosti se je moje spanje zelo spremenilo. Ponoči moram velikokrat vstajati. Se pa zaradi udobnega ležišča v času, ko spim, dobro spočijem in tudi nikakršnih težav s hrbtenico nimam. Na ležišču Hitex spim udobno in se vedno znova veselim spanja v svoji postelji.

Lucija Zazjal
68,1
69,2
4
Testirano ležišče:
Hibridno ležišče Hitex ZEN 24

Na ležišču Hitex MemoSilver spim boljše kot na svojem prejšnjem ležišču. Zelo sem zadovoljna! Tudi trdota ležišča mi zelo ustreza, saj se spominska pena odlično prilagaja telesu. Na ležišču Hitex spim kot na oblaku.

Ana Tomšič
66,7
71,3
5

Novo ležišče Hitex MemoSilver je udobno in spanje na njem je nadvse prijetno. Na začetku sem potrebovala sicer nekaj dni, da sem se nanj navadila.

Slavka Plemelj
70
65
4

Že po prvi prespani noči na novem ležišče Hitex Zero Gravity sem opazila očitno razliko, kajti prej sem spala na zelo starem ležišču, za mehkejšo podlago pa sem imela na njem nadvložek Vitapur, da je bilo spanje udobnejše. Glede na to, da sem v visoki nosečnosti, mi je spanje še kako pomembo, saj se žal v zadnjih tednih oz. mesecih enostavno ne morem namestiti v udoben položaj. Prva prespana noč na novem ležišču pa je bila več kot očitno bolj prespana, z manj premetavanja. Spanje je udobnejše in kakovostnejše, kljub temu da sem v obdobju nespečnosti in pogostega obiskovanja stranišča in pa nočnega hidriranja. Poleg ležišča Hitex Zero Gravity in vzglavnika Hitex Bamboo - All Sides Sleep na novem ležišču uporabljam tudi nepremočljivo zaščito Protect. Ko se nam pridruži novi družinski član, pa mu bomo tudi kupili ležišče Hitex, odejo in ostale otroške spalne dodatke. Na ležišču Hitex spim super, fino, fajn.

Klavdija Žgajnar
83,3
82,6
4

Ležišče Hitex MemoSilver mi zelo ustreza. Spanje na ležišču je nemoteno in mi je pomagalo do kakovostnejšega spanca. Tako ležišče kot ostale izdelke za spanje bi priporočala vsem, ki se želijo dobro naspati. Na ležišču Hitex spim popolno.

Barbara Polanec
74,9
76,5
5

Z ležiščem Hitex Zero Gravity sem izredno zadovoljen, saj mi ustrezata njegova višina in ravno pravšnja trdota. Spim precej bolje, k čemur pa pripomorejo tudi ostali Vitapurjevi spalni izdelki. 

Igor Krupič
57,5
68,4
4,5

Žepkasto ležišče Hitex Zero Gravity je zelo udobno. Opažam, da prej zaspim in se tudi ne premetavam toliko. Sam občutek, ko se uležem nanj, je boljši. Sem mama majhnima otrokoma in ponoči se zaradi njiju veliko zbujam. Kljub vsemu sem bolj naspana in do sedaj me niti enkrat zjutraj ni bolela hrbtenica. Na ležišču Hitex spim kot mali dojenček.

Susanne Starčič Mlakar
73,7
74,6
4,5

Ležišče Hitex MemoSilver je mehkejše in udobnejše od dosedanjega ležišča. Zbujamo se spočiti, lažje tudi zaspimo. Priporočam ga vsem, ki so preobremenjeni in čutijo pomanjkanje spanca.

Ermina Hamzić
79,2
73,5
5

Ležišče Hitex MemoSilver je zelo dobro ležišče. Spanje je sicer enako kot do sedaj, vendar menim, da bo samo še boljše.

Tomaž Vezovnik
55,9
53,9
5

Z ležiščem Hitex ZEN sem zelo zadovoljen. Sprva sem bil v dvomih glede trdote, ker sem do sedaj uporabljal zelo trdo ležišče. Sedaj sem pomirjen, ležišče mi nudi ravno pravo razmerje med mehkobo zgornje plasti in trdoto jedra. Ker že s prejšnjim ležiščem nisem imel večjih težav, nisem imel velikih pričakovanj. Vendar sedaj še boljše spim in se manj potim, še bolj pa je navdušena žena, ki pravi, da spi dosti boljše in mirneje kot prej. Seveda bi ležišče priporočil vsem, ki želijo trše ležišče. Tudi zato, ker je narejeno v Sloveniji, kar je še dodatna prednost. Na ležišču Hitex spim kot kralj!

Luka Zorko
63,9
73,1
5
Testirano ležišče:
Hibridno ležišče Hitex ZEN 24

Na starem ležišču sem se zbujala nenaspana in utrujena, odkar pa spim na novem ležišču Hitex MemoSilver sem zelo zadovoljna, zbujam pa se bolj spočita. Ležišče bi vsekakor priporočila tudi svojim prijateljem in sorodnikom. Na ležišču Hitex spim perfektno.

Ines Bombek
65,6
66,5
4

Ležišče MemoSilver je zares odlično ležišče. Tudi moje prejšnje ležišče je bilo dobro in kakovostno, ampak mi ležišče Hitex veliko bolj odgovarja. Boljša trdota, vse je boljše. Tudi na vzglavniku zelo lepo spim in se dosti manj prebujam. Kljub vročim nočem se je ležišče dobro obneslo in sem vesela, da sem bila med vašimi testiranci.

Svetlana Žuna Nedeljkovič
70
71,3
5

Že prvo noč sva oba z ženo na žepkastem ležišču Hitex Zero Gravity občutila prijetno spremembo pri kakovosti in udobnosti spanja. Skozi celotno obdobje testiranja sva ugotovila, da nama ležišče Hitex res zelo ustreza. Ker je ležišče ravno prave trdote in ima jedro prilagodljivo telesu, oba spiva bolj sproščeno in umirjeno. Z veseljem bova ležišče Hitex priporočila najinim bližnjim. Na ležišču Hitex spim sproščeno, umirjeno in seveda, res odlično.

Igor Železnikar
83,1
80,6
4,5

Z žepkastim ležiščem Hitex Zero Gravity sem zelo zadovoljna. Všeč mi je, da je višje od tistega, ki sem ga imela prej. Je primerne trdote, a hkrati imam občutek kot da lebdim. Predvsem mi je všeč to, da ne zaznam, ko se partner na drugi strani ležišča premakne ali obrne. Sedaj resnično spim bolje kot kdaj koli prej, čeprav imamo doma nekaj tednov starega dojenčka. Na ležišču Hitex spim udobno, mirno in kakovostno.

Laura Rožman
83,1
82,6
4

Z ležiščem Hitex MemoSilver sem zadovoljna, saj imam občutek, da boljše spim. Ker že imam veliko vaših izdelkov in sem z njimi zadovoljna, jih bom z veseljem uporabljala tudi v bodoče. Na ležišču Hitex spim kot angelček.

Suzana Potočnik
63,3
57,4
4

Moje spanje na žepkastem ležišču Hitex Zero Gravity je sicer kar precej nemirno. Zjutraj se  moram najprej umiriti, da lahko naredim normalen korak. Sicer pa na splošno na ležišču Hitex spim kar v redu.

Tatjana Hrstić
56,9
53,9
4

Z ležiščem Hitex ZEN sem zelo zadovoljen, saj mi trdota ležišča izredno odgovarja. Odkar spim na novem ležišču ne čutim več bolečin v hrbtenici. Nad ležiščem so navdušeni tudi bližnji. Na ležišču Hitex spim kot prerojen.

Uroš Žunko
60,3
59,5
5
Testirano ležišče:
Hibridno ležišče Hitex ZEN 24

Z ležiščem Hitex Cottanic Lux Comfort sem zadovoljen. Moje spanje se sicer ni kaj dosti spremenilo, vendar na njem dobro spim.

Matej Koren
52,4
56,6
4

Z ležiščem Hitex Cottanic Lux Comfort sem trenutno zadovoljen. Spim bolje in celo za 2-3 ure dlje. Zbudim se spočit in naspan.

Lovro Hribernik
55
55,9
5

Ležišče Hitex MemoSilver mi zelo odgovarja, saj je prave trdote. Pri spanju sicer ne opažam bistvene spremembe, vendar spim dobro in bi ležišče priporočal tudi drugim.

Matjaž Zrim
67,6
69,2
5

Z žepkastim ležiščem Hitex Zero Gravity sem zelo zadovoljen, saj se mi je spanje spremenilo na boljše. Na ležišču Hitex spim kot na oblaku.

Darijan Golob
50,9
49,6
5

Z novim ležiščem Hitex MemoSilver sem zelo zadovoljna, saj z obračljivim jedrom lahko sama izbiram, katera stran mi bolj ustreza - mehkejša ali trša. Tudi spanje se mi je zelo spremenilo, saj se lažje prebudim. Na ležišču Hitex spim sproščujoče.

Tjaša Ferenčak
71,7
68,2
5

Z ležiščem Hitex Zero Gravity sem zadovoljna. Posebnosti ne opažam, saj je ležišče podobno prejšnjemu, le da je malenkost mehkejše, kar mi očitno tudi ustreza. Sicer imam zelo miren spanec. Ležišče bi priporočila vsem, saj menim, da gre za kakovostna ležišča, ki ponujajo kakovosten spanec. Že pred testiranjem ležišča sem uporabljala ostale Vitapurjeve izdelke, s katerimi sem zelo zadovoljna, in jih bom uporabljala tudi v prihodnje. Na ležišču Hitex spim kot na oblačku.

Mateja Kovač
54,7
57,2
4

Z ležiščem Hitex sem zadovoljen. Na starem ležišču sem se velikokrat potil in se zaradi tega premetaval ter zbujal. Na novem ležišču pa spim bolje, prekomernega potenja ni več, prav tako se manj zbujam. Na ležišču Hitex spim mirnejše.

Bogdan Štelcar
56,9
55,2
4,5
Testirano ležišče:
Ležišče Hitex Antistress Royal 30
Bolje spi


AD Vita d.o.o.

Tovarniška 7b

Slovenske Konjice

 

www.vitapur.si

info@vitapur.si

03 292 79 90

Splošni pogoji


EU sklad

Ležišča Hitex. DOKAZANO boljše spanje.

Naše poslanstvo je, da vas zdrave in vitalne »spremljamo« skozi vsa življenjska obdobja, od rojstva, do pozne jeseni.

Z odgovornim pristopom do vašega zdravja skrbno izbiramo materiale in ustvarjamo tehnološko dovršena ležišča že 25 let. Največ pozornosti namenjamo prav vam, našim strankam, vašim potrebam in željam. Prisluhnemo vsaki vaši želji in poiščemo način, kako jo bomo v največji meri izpolnili.

Z vrhunskimi ležišči Hitex si omogočite popoln spanec in počitek telesa. Na ležiščih Hitex kar 85 % testirancev DOKAZANO boljše spi.

Raziskava spanja

Za kakovosten in zdrav spanec je ustrezno ležišče ključnega pomena.

To poletje smo pri Vitapurju izvedli raziskavo o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja. V raziskavi je sodelovalo 985 anketirancev, od tega je 26 prijavljenih dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati. Na rezultate raziskave.

Izmerjeno z urami

Partnerji projekta: